Tips voor als je de pup gaat halen

20150319-DSC_0294Wat mag wel en wat mag niet?

Voordat de pup bij jullie  thuis komt zou er eigenlijk al bespoken moeten zijn wat de pup wel en niet mag, zodat jullie als  gezin allemaal dezelfde regels hanteren. Iedereen moet eenzelfde lijn trekken, want anders weet de pup het ook niet meer, en in het huisgezin komen er spanningen over het opvoeden van de hond. Hanteer de regels dan ook consequent, zonder consequentheid wordt de hond onzeker en weet hij niet waar hij aan toe is.

Haal je puppy vroeg op!

Het is het handigst om je pup zo vroeg mogelijk op te halen. Je puppy heeft dan de hele dag de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie. Niets wekt meer stress op bij een pup dan laat thuiskomen en meteen de Bench in moeten, omdat je de pup laat hebt opgehaald en de volgende dag weer vroeg op moet.

Vergeet niet wat de pup allemaal meemaakt!

Rij rustig naar huis met iets waar de moedergeur aan zit. Eenmaal thuis gekomen laat je de pup buiten even plassen. (Als je een lange rit voor de boeg hebt kun je het beste halverwege even stoppen zodat de pup even zijn pootjes kan strekken en eventueel een plasje kan doen)

Je bent thuis:  Is de pup binnen, laat hem a.u.b. met rust en laat hem de omgeving ontdekken. Later op de dag kan er rustig wat gespeeld worden met jullie pup. Voorkom dat iedereen naar de pup wil kijken, nodig de mensen a.u.b. na een aantal dagen pas uit. Als je gaat slapen doe de pup in een bench (bijvoorbeeld) met zijn vertrouwde geurtje, ga enkele keren naar de pup toe om hem/haar te laten plassen ’s nachts. Laat de pup de volgende ochtend gelijk uit als je wakker bent. Niet alleen de eerste nacht is belangrijk maar ook de volgende dagen. Als U daar doorheen bent, heeft U al de helft van zijn opvoeding en socialisering  gewonnen.

Als U de bovenstaande regels volgt zal de pup zo min mogelijk traumatische ervaringen opdoen, waardoor de pup sneller zal wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Vergeet niet op tijd in te schrijven voor puppy training bij een Hondenschool van u keus.