Iain’s honden

naamloosBilly – hij is een heel hard werkende springer zonder grenzen of angst. Hij is zacht van karakter, maar dit zie je zeker niet terug op het jachtveld. Alle soorten dekking neemt hij aan zonder problemen en water werk is ook zonder moeite zo gedaan. Van fazant tot gans, het wordt altijd netjes bij mij gebracht.  Hij is de beste en betrouwbaarste jachtmaat die ik ooit heb gehad.


“Dekreun” 

Glen(Belgisch Werk Kampioen) is een razend snelle springer, met een hele mooie stijl. Hij neemt dichte zware dekking zonder problemen. Zijn apporteer werk is een geschenk van de natuur. Hij heeft een sterke “will to please” een hele lieve,  hard werkende spaniël die ook zeer knap is, tot nu toe vinden wij Glen de mooiste springer die Iain ooit gehad heeft. Winnaar van Goldings scaup Fieldtrials wisseltrofee. 2015/16. Winnaar van Gerrit Visscher Bokaal 2016/17 

Glen (Wynn of Dashhill ) – klik hier

Tommy – Iain heeft Tommy begin 2018 uit Engeland gehaald. Hij is een ervaren dekreu.  Zijn stamboom komt uit Top Engelse werklijnen. – namen net als Steadroc Sker / Maesyronen Markettrader / Clarburgh Art /Sunnybrae Siskin / Moonread Amy zijn enkele voorbeelden van.   Tommy is een sterke reu met enorm veel jacht passie, daar is geen dekking hij niet aan kan.  Hij is geregistreerd  bij Raad van Beheer Nederland

Tommy (Cornermarsh Moss)  –   Stamboom

Angus – Iain heeft in de zomer van 2018 Angus vanuit Engeland gehaald om nieuwe bloed in de clyde valley kennel te brengen.  Angus is een ervaren dekreu. In Engeland heeft is hij een field trails winner. Angus heeft een stamboom vol met kampioenen en winners: met namen als FT Ch Skronedale Romulus / FT Ch Helmsway Henry / FT Ch Hattonwoods Broc / FT Ch Carburgh Art  zijn maar enkelen namen van de vele in zijn stamboom.  Angus is een  sterk gespierde springer, hij is een vrij klein reu grote passie.  Hij wil heel graag voor zijn baas werken. Ook heeft Angus een sterke “will te please”

Hij is in nederland geregistreed bij Raad van Beheer

Angus (Jarailstar Make a Stand) – Stamboom


“Teven”

Morag– Is ook een hard werkende teef. Zij heeft een enorme drive, zij is heel snel met een mooie stijl. Zij heeft de passie om door alle dekkingen te gaan van dichte bramen en riet tot het lange gras. Apporteren is ook een cadeau van de natuur. Zij is een gezeglijk hondje, en heeft een enorm “will to please”  In seizoen 2014/15 was Morag Nederlands Jeugd Kampioen geworden (winnaar van Dashhill Bokaal)
Morag (Sgurr Fuar Tholl)- klik hier

 

Cairn – is een zwart/wit teef van Nest “C”. Moeder Morag – Vader Glen.  Haar apporteer werk is een geschenk van de natuur. net als haar vader zij heeft een sterke “will to please” een hele lieve karakter.

Cairn of Clyde Valley – klik hier

 

Emma –   Emma  is van Clyde Valley Nest “E”  uit combinatie  Ava of Clyde Valley x  Kidnais Spartan of Flintwood.  Emma wordt opgeleid voor de praktijk jacht. Zij is een heel lief hond die graag wil werken voor haar baas.

Emma of Clyde Valley –  stamboom

 

Amy –  Iain heeft Amy in de zomer van 2018 opgehaald uit Engeland. Amy is een hoog gedreven teefje. Ze is razendsnel en heeft geen angst om dekking aan te pakken. Amy wordt opgeleid tot all round praktijk jager. Amy’s stamboom is vol met Kampioenen uit Ierland en GB

Amy is in Nederland geregistreerd – Raad van Beheer

Amy (Halwinryston Solar)  –  stamboom

 

 

 


Clyde Valley  (Fokker/Eigenaar)  –  klik hier