Field Trial Labrador

Bailey is onze eerste Field Trial Labrador en is in opleiding als reddingshond. Ze is een zeer gepassioneerde jachthond, een doorzetter die niet snel opgeeft. Ze apporteert graag en gebruikt haar neus uitstekend. Bailey kan zelfstandig werken en heeft een sterk probleemoplossend vermogen. Daarom besloot ik haar de uitdaging van de reddingshondenopleiding te geven. Daarnaast heeft Bailey een lief en zachtaardig karakter. Ze is voorzichtig en rustig met kinderen.

We hebben lang en grondig nagedacht over het idee om Bailey een nestje te laten krijgen. Ik had een specifieke reu op het oog en besloot, mits de eigenaar van de dekreu akkoord ging, Bailey alleen door hem te laten dekken. We hadden geen tweede keus voor een reu, omdat we vonden dat de combinatie van Bailey en Barrique perfect was, zowel qua uiterlijk als karakter. Daarnaast vinden we het belangrijk om de inteeltcoëfficiënt (COI) zo laag mogelijk te houden.

Eind juni 2024 werd Bailey in Oostenrijk gedekt door CrazyLake Barrique Blue, “Barrique”. Barrique is een mooi gespierde reu en niet te groot, wat belangrijk is omdat Bailey ook geen grote teef is. Barrique is twee keer achter elkaar Europees kampioen geworden, de enige hond die dit ooit heeft bereikt. Hij was ook een deelnemer van het Oostenrijkse team bij de Skinner Retriever World Cup, waar Oostenrijk tweede werd.

Bailey en Barrique zijn volledig gezondheids gecontroleerd. Hun ogen, heupen, ellebogen en DNA zijn allemaal in orde!

https://www.dutchdogdata.nl/Home/Details/1850132

https://my.retrieverclub.at/guest#/public/dogs/28872/details

heeft u vragen over pups van deze combinatie stuur een bericht of bellen naar : 0646242347